Vælg en side

Livets cirkus

Med foråret er cirkus kommet til byen.

cirkus in town

Kulisserne er stillet op ved Tangkrogen i Aarhus, og rollerne er klart definerede:
Det er på forhånd aftalt, hvem der spiller cirkusprinsessen, domptøren, cirkusdirektøren, klovnen og alle de andre, der hører til i cirkus.

Så vi tilskuere kan græde og grine, gispe og glemme i løbet af de par timer, vi lader os opsluge i den verden.

Det får mig til at tænke over, hvem jeg har inviteret med ind i mit cirkusliv. Og hvilke roller de og jeg selv spiller.

For jeg vil jo også græde, glemme, gispe og grine i mit eget cirkus. Derfor sørger jeg for at sætte scener op, der kan få de dele af livet frem, jeg har brug for at erfare lige nu. Tager måske rollen som klovnen, og får de andre aktører i manegen, efterhånden som det passer ind.

Måske kunne jeg godt tænke mig at være cirkusprinsesse i en periode, men da hun er taget af en anden, ser jeg det ikke som en mulighed. Alene af den grund, at jeg har nogle regler om, at der kun må være én cirkusprinsesse pr stykke.

En regel, der udelukkende eksisterer i min egen regelbog. Og den kan jeg jo skrive om, hvis jeg har lyst og tør.

Hvis jeg så vælger at tage en anden rolle end normalt, vil jeg formodentlig også vælge nogle lidt andre medspillere. Og pludselig bliver det til et morsomt stykke i stedet for en tragedie. Eller omvendt.

Det kan også være, jeg går og tror, at rollen som en af akrobaterne, der hænger højt oppe under taget, er den mest seje. Den, der er mest cool lige nu – at være eventyrer, springe ud uden sikkerhedsline. Men hvis den i virkeligheden får mig til at få det så dårligt, at jeg ikke kan sove om natten, kunne det måske være en idé at vælge noget, der giver mig en bedre følelse i maven.

Der er også de perioder, hvor jeg kun har lyst til at være tilskuer til min egen forestilling. Det er jeg jo sådan set hele tiden – jeg glemmer bare nogle gange at se efter. Og grine.

Det er unægteligt noget lettere at sidde på tilskuerbænken i Cirkus Arena og grine af en klovn end af mit eget set-up. Men jeg tror nu alligevel, jeg vil øve mig lidt i det. Grine af det cirkus, vi kalder livet.